SIC ry

huhtikuu
lauantai
29
10:00

Sunnuntaina siirrymme syyskuun puolelle ja treenikausi alkaa saapua tämän vuoden osalta päätökseensä. 3.9 juostaan Luhti Cupin viimeinen osakilpailu ja 15.9 vielä Sveitsin Pyräys. Molempiin tapahtumiin tarvitsemme henkilökuntaa avuksi. Harjoituksia jatketaan vielä muutamana iltana kelien ja valon niin salliessa, mutta lähtöjen määrää joudumme varmasti rajoittamaan.

Tämä harjoituskausi on ollut mielestäni hieman erilainen. Omasta mielestäni on ollut aistittavissa väsymistä ja innottomuutta harrastusta kohtaan. En tarkoita ainoastaan Hyvinkään suunnalla vaan samaa viestiä kantautuu monesta paikasta, monen eri harrastajan ja toimihenkilönkin suusta. Porukkaa on vaikeaa saada talkoilemaan harjoituksiin ja kilpailuihin töihin. Vielä harjoitusaamuna joudutaan kaapimaan porukkaa kasaan, jotta harjoitukset saadaan järjestettyä, mutta tuntuu, ettei kukaan halua niiden eteen laittaa tikkua ristiin vaan väkisin joudutaan raahautumaan paikalle. Olen myös kuullut, ettei tänä vuonna harrastaminen ole ollut kivaa?

Itsekin olen tänä keväänä aloittanut harrastuskauden nuoren koiran kanssa ja yrittänyt miettiä asiaa monelta kantilta. Intoa harrastamiseen on ollut, mutta kovasti olen pohtinut mikä tässä on erilaista? Kun ottaa pienen hetken ja pysähtyy seuraamaan toimintaa, niin tätä tämä on. Harrastuksesta on tullut suorittamista. Kaikilla on kova kiire.
Todella kova kiire saada koira juoksemaan ja tuloksia saavutettua. Kiire siirtyä pentutreeneistä ratavieheen perään ja saada koejuoksut suoritettua. Kiire päästä ensimmäiseen kilpailuun, jotta saadaan kilpailusta ensimmäinen tulos. Kiire päästä hiomaan kaarteita ja mutkia, jotta ensi vuonna ollaan jo valmiita toukokuussa starttaamaan kausi enimmäisessä kilpailussa. Kiire treenata, treenata ja treenata. Mutta mikä tekee tämän kiireen? Viekö kilpailuvietti ihmistä niin kovin, ettei harrastamiselle ole aikaa? Sekö saa meidät kirjoittelemaan ilkeyksiä sosiaaliseen mediaan, etsimään vikaa vastustajista ja heidän toimintatavoistaan, videoimaan salaa toisen suorituksia ja käyttämään niitä toisiaan vastaan, valittamaan jälkikäteen epäoikeudenmukaisesta tuomarineuvoston päätöksestä ja osoittamaan mieltään kilpailupaikalla muita kohtaan? Entä se koira? Kai edes sillä oli kivaa, kun pääsi juoksemaan vieheen perässä?

Olen kovin kiitollinen sille upealle porukalle, joka on jaksanut tänäkin kesänä tehdä meille harjoitukset ja kilpailut ja olleet talkoilemassa myös muiden kerhojen tapahtumissa ja näyttelyissä! Upeaa sakkia! Olen ollut hyvin ylpeä vastaanottaessani kiitoksia tämän jengin talkoo- ja yhteishengestä ja ahkeruudesta. Kovin toivoisin, että porukkaa olisi enemmän tekemässä.

Syyskokouksen ajankohta tänä vuonna on 2.11.2019. Kokouksen yhteydessä on perinteinen talkooväen ruokailu ja suunnitelmana on, että viettäisimme iltasella pienimuotoista pikkujoulujuhlaa yhdessä. Syksyn aikana on myös tarkoitus toteuttaa kysely jäsenistölle ja mukana harrastamassa olleille ja todellakin toivoisin palautetta menneestä ja ideoita tulevasta.

Tiedättehän, että meillä on ainutlaatuinen harrastus ja elämäntapa? Tiedättehän, että me täällä pohjolan perukoilla olemme saaneet tässä harrastuksessa aikaan paljon sellaisia juttuja, joista on tullut toimintatapoja, näkökantoja ja sääntöjä ihan muissakin maissa. Meidän täytyy olla kovin ylpeitä tekemisestämme ja osaamisestamme ja pitää huolta siitä, että tämä meille kaikille rakas harrastus pyysyy kivana meille kaikille ja jatkuu sellaisena myös tuleville sukupolville. Rutistetaan nyt vielä syksy ja sitten huilataan!

-Tiina

Harjoituskausi pyörähtää tällä viikolla kunnolla käyntiin, kun pentu- ja muunrotuistenkin harjoitukset saadaan vauhtiin.
Radalla kisaillaan 15.6 Tähtisprintterin tittelistä ja tänä vuonna juostaan myös kolmena tiistaina Luhti Cup.
Lisätietoja löytyy SVKL:n kilpailukalenterista. Muistakaahan myös Hyvinkään koiranäyttely, johon viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.6.


Kaikki tämä puuhailu on teidän vuoksenne arvoisat jäsenet.

Jotta tämä kaikki tekeminen olisi sujuvaa ja kivaa meille kaikille, niin yhdistyksenne tarvitsee myös teitä. Tarvitsemme koko ajan lisää tekijöitä ja talkoolaisia, jotta saamme kaiken toteutettua tai sitten valitettavasti jonain päivänä käy niin, että esim. maastoharjoitukset jää vetämättä tai buffetti on kiinni, kun tekijöitä ei ole. Muistetaan myös, että suurin osa aktiivisimmista talkoilijoistamme omistaa koiran, jota haluaisi käydä treenaamassa, joten hekin ansaitsevat treenipäivän, eikö? Ilmoittautukaa siis mukaan tekemään, koska tehtäviä voidaan myös jakaa osalle päivää.. Joku tietenkin saattaa innostua tekemisestä kovinkin ja jaksaa omassa toimessaan läpi vuoron ja talkoilla koko kesän, mutta muistetaan huilata välillä ja ottaa kuppi kahvia.

Kuten jo aiemmin asiasta Facebookiin kirjoiteltiin, niin treenit ovat myös harjoituksia tekemiseen ja toimihenkilötehtävien harjoittelemiseen. Vieheen vetoa ei voi muuten harjoitella, kuin vetämällä. Lähettämistä lähettämällä ja ajanottoa harjoittelemalla laitteiden käyttöä ja asennusta. Kukaan ei omaa taitoja heti vaan niitä täytyy harjoitella. Joskus siis käy niin, että ajanotto ei pelaa tai harjoitus keskeytetään tai pullat palaa uuniin, koska tehtäviä harjoitellaan. Annetaanhan myös oikeus epäonnistua harjoittelussa, jotta seuraavalla kerralla onnistutaan paremmin!

Meidän yhdistyksellä on hieno yhteishenki ja tekeminen, joten pidetään siitä kiinni! Muistetaan, että suuri osa porukasta käy harrastamisen lisäksi töissä, joten jos viestiin tai ilmoittautumisiin ei välittömästi vastata, niin maltetaan hetki ja annetaan aikaa. Kyllä se vastaus sieltä tulee..
Suuri kiitos teille innokkaille talkoolaisille, jotka mahdollistatte harjoittelemisen ja kilpailemisen kaudella 2019!
Tässä vielä muutama käytännöllinen linkki, käykäähän tutustumassa.

-Tiina

Kilpailut: https://kilpailut.suomenvinttikoiraliitto.fi/kilpailukalenteri.php

Jos haluat mukaan talkoilemaan kisoihin tai näyttelyyn, niin laita viesti tiina.vaittinen (ät) luhtilaukkaajat.net tai kyseisen kilpailun kilpailunjohtajalle.
Jos olet kiinnostunut buffan/keittiön toiminnasta, niin laita viesti tiina.ylanen (ät) luhtilaukaajat.net

Lisää tietoa harjoituksista:

https://uusi.luhtilaukkaajat.net/index.php?option=com_content&view=article&id=160&Itemid=200431

 1. BLIXTEN ONE IN A MILLION, om. Kyösti Oinonen ja Marja-Leena Arhima-Oinonen (skotlanninhirvikoira) 57 p
 2. ILLA-BEREK ÁFONYA FOR BLIXTEN, om. Kyösti Oinonen ja Marja-Leena Arhima-Oinonen (unkarinvinttikoira) 52 p
 3. TABANI SCHURU-ESCH-SCHAMS, om. Maria Alen (sloughi) 51 p
 4. HAJNALI TEJSZÍNHABOS KAKAÓ, om. Janica Ström (unkarinvinttikoira) 50 p
 5. ALWAAHID CIROCCO, om. Sari Vaihemäki (sloughi) 47 p
 6. RED CALLUNA'S MOON SPARKLE, om. Emma Hiilesniemi (faaraokoira) 47 p
 7. MONANNA REPUBLIC VERY VALENTINO, om. Minna Vatja (italianvinttikoira) 30 p
 8. BLIXTEN ONCE AGAIN AND FOREVER, om. Kyösti Oinonen ja Marja-Leena Arhima-Oinonen (skotlanninhirvikoira) 26 p
 9. ILLA-BEREK CSERJE, om. Tiina Vaittinen (unkarinvinttikoira) 20 p
 10. AVENINA'S ETELKA TO BLIXTEN, om. Kyösti Oinonen ja Marja-Leena Arhima-Oinonen (unkarinvinttikoira) 20 p
 11. MACCAURA PLATINUM DOLLY OF MB, om. Hanna Pirttilahti (irlanninsusikoira) 20 p
 12. CHIC CHOIX ARWEN TO BLIXTEN, om. Kyösti Oinonen ja Marja-Leena Arhima-Oinonen (skotlanninhirvikoira) 11 p
 13. NABILA'S SCENTED BLACK GEYSIR, om. Satu Fabritius (afgaaninvinttikoira) 10 p
 14. MAMI’S BEARDIE UNELMA, om. Hanna Pirttilahti (irlanninsusikoira) 9 p
 15. KIRMAN UZAIR, om. Satu Fabritius ja Ulla Sieranta (afgaaninvinttikoira) 6 p

Tervehdys!

Kevätauringon jo pilkahdellessa on aika herätellä teitä tulevaan kauteen. Ilmoittautuminen Luhtilaukkaajien järjestämiin Derby- ja veteraanimestaruuskilpailuihin on alkanut!

Toukokuun lopussa 25.5 siis kilpaillaan maastossa ja näin ollen tarvitsemme henkilökuntaa mukaan kilpailujen järjestämiseen: eläinlääkärinsihteereitä, buffahenkilökuntaa, lähettejä, toimistoapulaisia ja kaikenlaisia apukäsiä mukaan tekemään! Ilmoittaudu rohkeasti mukaan, tarvitsemme teitä kaikkia! Voit ilmoittautua kilpailun koetoimitsijalle sähköpostilla tiina.vaittinen (a) luhtilaukkaajat.net

Jos tämä ajankohta ei sovi, niin 15.6 juostaan Tähtisprintteri, jossa myös tarjolla jos jonkinlaista hommaa. Tähän kilpailuun voit ilmoittautua suoraan kilpailunjohtajalle sähköpostilla pentti.orn (a) luhtilaukkajat.net.

Tervetuloa mukaan!!

Luhtilaukkaajien puolesta, Tiina

 

 1. RED CALLUNA'S MOON SPARKLE, om. Emma Hiilesniemi (faaraokoira) 33 p
 2. ALWAAHID CIROCCO, om. Sari Vaihemäki (sloughi) 30 p
 3. ILLA-BEREK CSERJE, om. Tiina Vaittinen (unkarinvinttikoira) 20 p
 4. NABILA'S SCENTED BLACK GEYSIR, om. Satu Fabritius (afgaaninvinttikoira) 10 p
 5. MAMI’S BEARDIE UNELMA, om. Hanna Pirttilahti (irlanninsusikoira) 9 p