talkoot

huhtikuu
maanantai
10
10:00

Luhtilaukkaajien juoksuharrastaja 2017

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Hyvinkäällä, Ravintola Nelsonissa lauantaina 3.3.2018.
Paikalla oli 17 osallistujaa n. 400:sta jäsenestä.

 
Vinttikoiraliitto on asettanut sääntötoimikunnan, jonka tehtäväksi on annettu valmistella muutoksia koesääntöihin (pitäen sisällään myös järjestämisohjeet ja niiden liitteet).
Sääntötoimikunta pyytää nyt toimihenkilöitä ja jäsenkerhoja esittämään havaitsemiaan muutostarpeita koesääntöihin.
Sääntötomikunta käsittelee esitykset ja tekee harkintansa mukaan tarvittavat muutokset koesääntöihin. Muutosten valmistuttua säännöt ja liitteet käsitellään ja hyväksytään niiden tahojen toimesta, jotka on voimassa olevissa säännöissä määritetty.
Esityksen sisällön tulee olla seuraavanlainen:
· Selvitys siitä miksi kyseinen asia on tarpeen muuttaa, mikä on epäkohta joka halutaan korjata.
· Erittely muutettavista kohdista voimassa olevissa koesäännöissä. Toisin sanoen lista sääntökohdista, otsikon numero ja teksti.
· Esitys siitä miten säännöt pitäisi muuttaa.
Jokainen erillinen muutostarve tai epäkohta omana esityksenään.
Sikäli, että Luhtilaukkaaajien jäsenistö haluaa esittää muutostarpeita, tulee ne toimittaa sähköpostilla hallitukselle 29.1.2018 mennessä osoitteeseen tiina.vaittinen (ät) luhtilaukkaajat.net .
Huomioikaa ohjeistus esityksen sisällöstä!

Hei kaikille!

Vuosi on vaihtunut ja sehän tarkoittaa, että kevät on jo melkein täällä!
Tämä vuosi alkaa mahtavasti, koska nyt jo kolme uutta jäsentä on toimittanut hakemuksensa liittyäkseen joukkoomme!

Vuoden 2018 hallitus järjestäytyi marraskuun lopussa ja teki suunnitelmaa tulevan kauden ensimmäistä kokoustaan varten.
Päällimmäisinä asioina ovat tietenkin tulevat harjoitukset: niiden alkaminen ja tekijät, radan kunnostus ja uusien henkilöiden kouluttaminen mukaan harjoituksiin ja toimintaan. Tätä aihetta sivuten olemme myös julkaisseet Luhtilaukkaajien facebook- ja nettisivuilla kyselyn, jonka tarkoituksena olisi saada lisää tietoa teiltä, jotka harjoituksissa käytte: Onko jokin pielessä vai hyvin? Voimmeko tehdä jotakin toisin vai onko nykyinen malli paras vaihtoehto? Ja jos ette käy harjoituksissa, niin miksi? Käykääpä vastaamassa kyselyyn, jotta saamme kaiken tärkeän palautteen kerättyä. Kyselyyn vastataan nimettömänä ja siellä on tekstikenttiä vapaata palautetta varten.

Syyskokouksessa esitettiin perustettavaksi kilpailutoimikunta ja ”vanhan hallituksen” viimeisessä kokouksessa päätettiin, että se toimii hallituksen alaisena valmistelevana ja esittelevänä toimikuntana, jonka toimintakausi on yksi (1) kalenterivuosi. Vuonna 2018 toimikunnan puheenjohtajana toimii Camilla Rissa. Lisää tietoa saamme toimikunnasta ja sen toiminnasta kevään myötä.

Haluan kiittää teitä luottamuksesta valitessanne minut yhdistyksen puheenjohtajaksi. Tehtävä on minulle uusi ja on suuri kunnia liittyä tähän ”Suurmiesten ja -naisten” joukkoon, joka on monta vuotta luotsannut kerhoa eteenpäin ja tehnyt kovalla työllä yhdessä jäsentensä kanssa meille kaikille tärkeän ja upean harrastuspaikan! Paljon opeteltavaa on ja toivon, että autatte minua siinä. Toivon myös, että tulette jakamaan ilonne, surunne ja ideanne.

Päivitämme yhdistyksen nettisivuille yhteystiedot tarkemmin, tässä hallituksen kokoonpano vuodelle 2018:

Tiina Vaittinen, puheenjohtaja
Pentti Örn, jäsen, varapuheenjohtaja, jäsensihteeri
Zaida Hämäläinen, varajäsen, sihteeri
Hannu Tunkkari, jäsen, varainhoitaja
Sari Merve, jäsen
Kai Ylen, jäsen
Tiina Ylänen, jäsen
Olli Virtanen, jäsen
Hanna Pirttilahti, varajäsen

Hallitukselle sähköposti on etunimi.sukunimi (at) luhtilaukkaajat.net

Oikein riemuisaa ja menestyksekästä harrastusvuotta 2018 meille kaikille!
Tehdään tästäkin vuodesta kiva meille kaikille.

Terkuin,

Tiina

Vinttikoiraradan kausi 2017 on jo loppu ja vuosikin on lopuillaan. Syyskokouksessa valittiin Luhtilaukkaajien hallitukseen uusia tekijöitä, erityisesti puheenjohtaja vaihtui. Lyhyesti sanottuna vetäydyin tehtävistä eniten siitä syystä, että en juurikaan pysty autottomana olemaan mukana kerhon arkisessa toiminnassa: pelkästään hallituksen kokouksiin pääseminen kerran kuussa on suuren suunnittelun ja aikatauluttamisen takana.

Onnea ja menestystä Tiina Vaittinen, Luhtilaukkaajien puheenjohtaja 2018- !

Syyskokouksessa käynnistettiin myös Luhtilaukkaajille uusi toimikunta, nimittäin kilpailutoimikunta. Startti alkoi hieman kaoottisissa merkeissä, mutta kuten kaikkien uusien toimintojen kanssa, pohdinnalla, keskustelulla ja ohjeistuksella homma saadaan varmasti toimivaksi. Vetäjänä toimii tehopilleri Camilla Rissa, joka toivottavasti saa innostuksen tarttumaan myös toimikunnan ulkopuolelle!

Kausi 2017 on ollut Luhtilaukkaajien osalta toimelias. Radalla järjestettiin Luhtilaukkaajien toimesta vain yksi kisa, Kuninkuusjuoksut. Whippet Harrastajat järjestivät radalla omat kasvattajakilpailunsa. Kaikkien rotujen näyttely yhdessä alueen muiden koirakerhojen kanssa oli jälleen kerran menestys.

Järjestettyjen kokeiden ja tapahtumien määrästä huolimatta radalla oli runsaasti toimintaa. Viikottaiset treenit saatiin vedettyä erinomaisesti säiden suosiessa (vaihteeksi näin!), pentutreenit rullasivat torstaisin omalla painollaan ja osaamisellaan, ja ajanottoon hankitulle Algen ajanottolaitteelle rakennettiin soveltuva ajanottokoppi!

Näin itsenäisyyspäivänä on hyvä muistaa se tosiasia, että Suomi nousi suurelta osin talkootyöllä ja yhteisellä tekemisellä sotien jälkeen siihen loistoon, mistä me tänään saamme nauttia. Luhtilaukkaajilla - kuten kaikessa koiraharrastuksessa - kärsitään valtavasti tekijöiden puutteesta, nimenomaan talkootekijöiden puutteesta. Luhtilaukkaajat on kuitekin sydämeltään paikallinen vinttikoirakerho, jonka tekeminen perustuu aktiivisten ja innokkaiden harrastajien toimintaan. Vinttikoiraharrastus ei ole vain kokeesta tai kisasta toiseen kulkemista, oman koiran kanssa tekemistä tai treeneissä käyntiä. Vinttikoiraharrastus on myös treenien tekemistä, kahvin keittämistä, pullien paistoa, ajanottoa, vieheenvetoa, jutustelua, hassuttelua ja joka päiväistä uuden oppimista! Jostain sieltä löytyy varmasti ‘se jokin’, mitä itse kukin voi oman paikalliskerhonsa eteen tehdä!

Luhtilaukkaajat täyttävät parin vuoden päästä 50 vuotta. Pienestä, muutaman innokkaan ryhmästä on muodostunut liki 400 jäsenen paikalliskerho, jonka vaikutus näkyy ja tuntuu valtakunnallisella tasolla. Kuitenkin tekijöiden osuus on hyvinkin pieni: on sääli, että alle 10% jäsenistä osallistuu treeneissä tekemiseen, kun tehtävää on enemmän kuin mitä tekijöiltä aikaa riittää. Rohkeasti vaan mukaan, ensimmäinen askel on saapua paikalle ja kysyä yksi helppo kysymys:

“Miten voin auttaa?”

Poikani totesi joitakin vuosia sitten ollessaan vieheen palauttajana Luhtisaalistuksessa keksineensä, mitä vinttikoirakokeet ovat. “Vinttikoirakokeet on sellainen tapahtuma, missä koirat on iloisia ja ihmiset vihaisia.” Kertonee poikani huumorintajusta ja tilannetajusta jotain, mutta sisältää myös valitettavasti totuuden siemenen: koirat eivät ole kokeissa hampaat irvessä suorittamassa. He ovat kokeissa toteuttamassa itseään, olemassa omassa elementissään. Jätetään siis ego kotiin niin harrastamaan tullessa kuin koetapahtumissa: niin kaikilla on loppujen lopuksi hauskempaa ja uudetkin harrastajat saadaan helpommin mukaan!

Toimintaa en kuitenkaan ole jättämässä. Jatkan Luhtilaukkaajien jäsenenä (ja kuulemma facebook-sivun moderaattorina), Suomen Vinttikoiraliiton hallituksessa varapuheenjohtajana, kilpailuvaliokunnan jäsenenä ja Suomen Vinttikoiraliiton edustajana Suomen Kennelliiton valtuustossa. Tekemistä löytyy monella tasolla, kaikki meille tärkeän vinttikoiraharrastuksen eteen! Koirien etu edellä, harrastajien apuna ja harrastamisen edellytysten parantamiseksi!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja erinomaisen upeata loppuvuotta!

T: Jorma 
(PJ 2015-2017)