Hyvinkään käyttökoirat

marraskuu
lauantai
14
09:00

 

Puheenjohtajan ajatuksia vuodesta 2016

Vuosi 2016 oli erittäin toiminnallinen Luhtilaukkaajille. Vuosi aloitettiin uusimalla kerhon säännöt. Uudet säännöt astuivat voimaan kesällä.  Kauden päätapahtumat, Suomen Vinttikoiraliiton erikoisnäyttely, Luhtisaalistus 2016 ja Ratajuoksun Suomenmestaruuskilpailut kattavat näyttävästi ulospäin näkyvän tekemisen kirjon. Ilman aktiivista ja toimivaa jäsenistöä näiden tapahtumien järjestäminen ei olisi mahdollista.

Sama toistuu viikoittain tapahtuvien harjoitusten puolella. Tiistain maasto- ja ratatreenit kilpailukirjallisille roduille, torstain pentu- ja aloittelijatreenit sekä muiden rotujen maastotreenit (järjestäjänä Molossi Race ry Luhtilaukkaajien kanssa) ovat merkittävä panos koko suomalaiselle vinttikoiraharrastamiselle. Luhtilaukkaajina voimme ylpeästi todeta, että tarjoamme jäsenillemme kaikkea vinttikoiraharrastukseen liittyvää, ympäri kauden.

Tästä osoituksena on myös jäsenistön kouluttaminen ja kouluttautuminen. Kaudella 2016 tämä alkoi vähitellen nostaa päätään Luhtisaalistuksen yhteydessä kilpailutoimitsijoiden ja muuten koetoimitsijoiden kouluttautumisilla. Jatkoa tämä jäsenistön innostus on saanut kauden 2017 alussa, jolloin koetoimitsijaksi on alkanut kouluttautua runsas määrä jäseniä. Luhtilaukkaajat ry tukee jäsenistönsä kouluttautumista täysimääräisesti.

Radan kehittäminen jatkui suunnitelman mukaisesti ja vuoden lopulla päätettiin hankkia uusi ajanottolaitteisto radalle. Samalla käynnistettiin projektiryhmä, jonka tehtävänä on uudistaa radan rakennetta niin, että se täyttää vähintään FCI:n B-luokan radan vaatimukset. Tämä tekee mahdolliseksi kansainvälisten ratajuoksukilpailuiden järjestämisen radalla.

Kaiken kaikkiaan kaudesta 2016 on saatu positiivista palautetta harrastajilta ja jäseniltä erityisesti Luhtilaukkaajien hyvän hengen ja treeneistä saatavien iloisten neuvojen puolesta. Tämän vuoksi kannattaa jatkaa ja kehittää toimintaa sääntöjen osoittaman tehtävän mukaisesti, vinttikoiraurheilun ja jäsenistön eduksi.