SIC ry

huhtikuu
lauantai
29
10:00

Vinttikoiraradan kausi 2017 on jo loppu ja vuosikin on lopuillaan. Syyskokouksessa valittiin Luhtilaukkaajien hallitukseen uusia tekijöitä, erityisesti puheenjohtaja vaihtui. Lyhyesti sanottuna vetäydyin tehtävistä eniten siitä syystä, että en juurikaan pysty autottomana olemaan mukana kerhon arkisessa toiminnassa: pelkästään hallituksen kokouksiin pääseminen kerran kuussa on suuren suunnittelun ja aikatauluttamisen takana.

Onnea ja menestystä Tiina Vaittinen, Luhtilaukkaajien puheenjohtaja 2018- !

Syyskokouksessa käynnistettiin myös Luhtilaukkaajille uusi toimikunta, nimittäin kilpailutoimikunta. Startti alkoi hieman kaoottisissa merkeissä, mutta kuten kaikkien uusien toimintojen kanssa, pohdinnalla, keskustelulla ja ohjeistuksella homma saadaan varmasti toimivaksi. Vetäjänä toimii tehopilleri Camilla Rissa, joka toivottavasti saa innostuksen tarttumaan myös toimikunnan ulkopuolelle!

Kausi 2017 on ollut Luhtilaukkaajien osalta toimelias. Radalla järjestettiin Luhtilaukkaajien toimesta vain yksi kisa, Kuninkuusjuoksut. Whippet Harrastajat järjestivät radalla omat kasvattajakilpailunsa. Kaikkien rotujen näyttely yhdessä alueen muiden koirakerhojen kanssa oli jälleen kerran menestys.

Järjestettyjen kokeiden ja tapahtumien määrästä huolimatta radalla oli runsaasti toimintaa. Viikottaiset treenit saatiin vedettyä erinomaisesti säiden suosiessa (vaihteeksi näin!), pentutreenit rullasivat torstaisin omalla painollaan ja osaamisellaan, ja ajanottoon hankitulle Algen ajanottolaitteelle rakennettiin soveltuva ajanottokoppi!

Näin itsenäisyyspäivänä on hyvä muistaa se tosiasia, että Suomi nousi suurelta osin talkootyöllä ja yhteisellä tekemisellä sotien jälkeen siihen loistoon, mistä me tänään saamme nauttia. Luhtilaukkaajilla - kuten kaikessa koiraharrastuksessa - kärsitään valtavasti tekijöiden puutteesta, nimenomaan talkootekijöiden puutteesta. Luhtilaukkaajat on kuitekin sydämeltään paikallinen vinttikoirakerho, jonka tekeminen perustuu aktiivisten ja innokkaiden harrastajien toimintaan. Vinttikoiraharrastus ei ole vain kokeesta tai kisasta toiseen kulkemista, oman koiran kanssa tekemistä tai treeneissä käyntiä. Vinttikoiraharrastus on myös treenien tekemistä, kahvin keittämistä, pullien paistoa, ajanottoa, vieheenvetoa, jutustelua, hassuttelua ja joka päiväistä uuden oppimista! Jostain sieltä löytyy varmasti ‘se jokin’, mitä itse kukin voi oman paikalliskerhonsa eteen tehdä!

Luhtilaukkaajat täyttävät parin vuoden päästä 50 vuotta. Pienestä, muutaman innokkaan ryhmästä on muodostunut liki 400 jäsenen paikalliskerho, jonka vaikutus näkyy ja tuntuu valtakunnallisella tasolla. Kuitenkin tekijöiden osuus on hyvinkin pieni: on sääli, että alle 10% jäsenistä osallistuu treeneissä tekemiseen, kun tehtävää on enemmän kuin mitä tekijöiltä aikaa riittää. Rohkeasti vaan mukaan, ensimmäinen askel on saapua paikalle ja kysyä yksi helppo kysymys:

“Miten voin auttaa?”

Poikani totesi joitakin vuosia sitten ollessaan vieheen palauttajana Luhtisaalistuksessa keksineensä, mitä vinttikoirakokeet ovat. “Vinttikoirakokeet on sellainen tapahtuma, missä koirat on iloisia ja ihmiset vihaisia.” Kertonee poikani huumorintajusta ja tilannetajusta jotain, mutta sisältää myös valitettavasti totuuden siemenen: koirat eivät ole kokeissa hampaat irvessä suorittamassa. He ovat kokeissa toteuttamassa itseään, olemassa omassa elementissään. Jätetään siis ego kotiin niin harrastamaan tullessa kuin koetapahtumissa: niin kaikilla on loppujen lopuksi hauskempaa ja uudetkin harrastajat saadaan helpommin mukaan!

Toimintaa en kuitenkaan ole jättämässä. Jatkan Luhtilaukkaajien jäsenenä (ja kuulemma facebook-sivun moderaattorina), Suomen Vinttikoiraliiton hallituksessa varapuheenjohtajana, kilpailuvaliokunnan jäsenenä ja Suomen Vinttikoiraliiton edustajana Suomen Kennelliiton valtuustossa. Tekemistä löytyy monella tasolla, kaikki meille tärkeän vinttikoiraharrastuksen eteen! Koirien etu edellä, harrastajien apuna ja harrastamisen edellytysten parantamiseksi!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja erinomaisen upeata loppuvuotta!

T: Jorma 
(PJ 2015-2017)