SIC ry

huhtikuu
lauantai
29
10:00

Ohje

1) Asiallinen kirjoitustyyli
Jokaisen kirjoittajan on syytä pitää mielessä asiallinen kirjoitustyyli. Esim. kirosanoilla täytetyt viestit poistetaan poikkeuksetta.
Aiheen otsikon tulee kuvata viestin asiasisältöä parhaalla mahdollisella tavalla. Tarkoituksena otsikoissa on ilmaista, mitä aihe/asia-aluetta viestin sisältö käsittelee. Joten ei otsikoita "Mitens tämä", "Ei toimi". "Mitäs mieltä", "Apua", "Tämä ei toimi" tyylisiä aiheen otsikoita emme suvaitse foorumissamme.
Kaikkien foorumin käyttäjien kannalta olisi myös suotavaa, että viestejä ei kirjoiteta isoilla kirjaimilla. Viestejä kirjoitettaessa on siis hyvä muistaa normaalin hyvän suomen kielen säännöt eli myös kappalejaot, välimerkit sekä isot ja pienet kirjaimet.

2) Kirjoita asiasta
Pääsääntö kirjoituksien sisältöön on "Kirjoita asiasta, älä ihmisistä ". Poistamme välittömästi kaikki herjaavat tai asiattomat viestit koskien ketä tahansa henkilöä.
On siis syytä muistaa, että keskustelufoorumi on ennen kaikkea julkinen keskusteluareena, joten täällä ei suvaita herjausta sen enempää kuin muillakaan julkisilla keskustelupalstoilla.
Lisäksi poistamme harkintamme mukaan muutkin asiattomat viestit.

3) Oikean alueen valinta
Jotta foorumin jakamisesta moneen eri alueeseen olisi mitään hyötyä, on tärkeää, että valitset kirjoituksellesi sen alueen, jonne se kuuluu.