Haluamme palautettasi. Vastaa oheisen linkin takaa löytyvään kyselyyn.

https://goo.gl/forms/sRxbXFMRDab33vh32

 

Vinttikoiraradan kausi 2017 on jo loppu ja vuosikin on lopuillaan. Syyskokouksessa valittiin Luhtilaukkaajien hallitukseen uusia tekijöitä, erityisesti puheenjohtaja vaihtui. Lyhyesti sanottuna vetäydyin tehtävistä eniten siitä syystä, että en juurikaan pysty autottomana olemaan mukana kerhon arkisessa toiminnassa: pelkästään hallituksen kokouksiin pääseminen kerran kuussa on suuren suunnittelun ja aikatauluttamisen takana.

Onnea ja menestystä Tiina Vaittinen, Luhtilaukkaajien puheenjohtaja 2018- !

Syyskokouksessa käynnistettiin myös Luhtilaukkaajille uusi toimikunta, nimittäin kilpailutoimikunta. Startti alkoi hieman kaoottisissa merkeissä, mutta kuten kaikkien uusien toimintojen kanssa, pohdinnalla, keskustelulla ja ohjeistuksella homma saadaan varmasti toimivaksi. Vetäjänä toimii tehopilleri Camilla Rissa, joka toivottavasti saa innostuksen tarttumaan myös toimikunnan ulkopuolelle!

Kausi 2017 on ollut Luhtilaukkaajien osalta toimelias. Radalla järjestettiin Luhtilaukkaajien toimesta vain yksi kisa, Kuninkuusjuoksut. Whippet Harrastajat järjestivät radalla omat kasvattajakilpailunsa. Kaikkien rotujen näyttely yhdessä alueen muiden koirakerhojen kanssa oli jälleen kerran menestys.

Järjestettyjen kokeiden ja tapahtumien määrästä huolimatta radalla oli runsaasti toimintaa. Viikottaiset treenit saatiin vedettyä erinomaisesti säiden suosiessa (vaihteeksi näin!), pentutreenit rullasivat torstaisin omalla painollaan ja osaamisellaan, ja ajanottoon hankitulle Algen ajanottolaitteelle rakennettiin soveltuva ajanottokoppi!

Näin itsenäisyyspäivänä on hyvä muistaa se tosiasia, että Suomi nousi suurelta osin talkootyöllä ja yhteisellä tekemisellä sotien jälkeen siihen loistoon, mistä me tänään saamme nauttia. Luhtilaukkaajilla - kuten kaikessa koiraharrastuksessa - kärsitään valtavasti tekijöiden puutteesta, nimenomaan talkootekijöiden puutteesta. Luhtilaukkaajat on kuitekin sydämeltään paikallinen vinttikoirakerho, jonka tekeminen perustuu aktiivisten ja innokkaiden harrastajien toimintaan. Vinttikoiraharrastus ei ole vain kokeesta tai kisasta toiseen kulkemista, oman koiran kanssa tekemistä tai treeneissä käyntiä. Vinttikoiraharrastus on myös treenien tekemistä, kahvin keittämistä, pullien paistoa, ajanottoa, vieheenvetoa, jutustelua, hassuttelua ja joka päiväistä uuden oppimista! Jostain sieltä löytyy varmasti ‘se jokin’, mitä itse kukin voi oman paikalliskerhonsa eteen tehdä!

Luhtilaukkaajat täyttävät parin vuoden päästä 50 vuotta. Pienestä, muutaman innokkaan ryhmästä on muodostunut liki 400 jäsenen paikalliskerho, jonka vaikutus näkyy ja tuntuu valtakunnallisella tasolla. Kuitenkin tekijöiden osuus on hyvinkin pieni: on sääli, että alle 10% jäsenistä osallistuu treeneissä tekemiseen, kun tehtävää on enemmän kuin mitä tekijöiltä aikaa riittää. Rohkeasti vaan mukaan, ensimmäinen askel on saapua paikalle ja kysyä yksi helppo kysymys:

“Miten voin auttaa?”

Poikani totesi joitakin vuosia sitten ollessaan vieheen palauttajana Luhtisaalistuksessa keksineensä, mitä vinttikoirakokeet ovat. “Vinttikoirakokeet on sellainen tapahtuma, missä koirat on iloisia ja ihmiset vihaisia.” Kertonee poikani huumorintajusta ja tilannetajusta jotain, mutta sisältää myös valitettavasti totuuden siemenen: koirat eivät ole kokeissa hampaat irvessä suorittamassa. He ovat kokeissa toteuttamassa itseään, olemassa omassa elementissään. Jätetään siis ego kotiin niin harrastamaan tullessa kuin koetapahtumissa: niin kaikilla on loppujen lopuksi hauskempaa ja uudetkin harrastajat saadaan helpommin mukaan!

Toimintaa en kuitenkaan ole jättämässä. Jatkan Luhtilaukkaajien jäsenenä (ja kuulemma facebook-sivun moderaattorina), Suomen Vinttikoiraliiton hallituksessa varapuheenjohtajana, kilpailuvaliokunnan jäsenenä ja Suomen Vinttikoiraliiton edustajana Suomen Kennelliiton valtuustossa. Tekemistä löytyy monella tasolla, kaikki meille tärkeän vinttikoiraharrastuksen eteen! Koirien etu edellä, harrastajien apuna ja harrastamisen edellytysten parantamiseksi!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja erinomaisen upeata loppuvuotta!

T: Jorma 
(PJ 2015-2017)

SVKL A5 vaaka väri

Kiertopalkinnot 2017

Harjoituskausi 2017 vinttikoiraradalla on päättynyt syyskuun lopussa.

Harjoituskausi 2017 pyörähtää käyntiin Hyvinkään Vinttikoiraradalla

Rataprojektiryhmä ja aktiiviset talkoolaiset ovat saaneet radan siihen kuntoon että voimme aloittaa harjoittelun. Iso peltokin alkaa kuivahtaa siihen malliin että siellä voi juosta.
Paljon on vielä tekemistä, sellaista viilaamista ja naputtelua ennenkuin voidaan sanoa että projekti on valmis. Etusuoran aita on siinä vaiheessa, että radan käyttö on mahdollista, vielä tehdään tilapäinen aita ohjaamaan koirat rataa pitkin eikä 350 kopin seinään. Ajanottokoppi valmistuu ensimmäisiin kilpailuihin mennessä, joten aikoja aletaan ottaa harjoituksissa jossain vaiheessa kesällä. 350m kopin siirto tehdään mahdollisesti vasta syksyllä tai ensi talvena, syy on yksinkertainen: vesi. Alue on niin märkä että maa ei kanna raskaita ajoneuvoja ja jos on sateinen kesä niin vasta pakkanen tuo helpotuksen. Mutta tilannetta seurataan ja tehdään ensimmäisessä mahdollisessa välissä.